U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Droogkeeltje

Een unieke boot

Fragment uit het scheepsjournaal 2017:

 

‘Klop klop’

Ik klim uit de kajuitopening en kijk over de reling naar beneden om te zien wie mij wil spreken.

Droogkeeltje staat op de kant voor een reparatie aan de schroefas na een niet al te handige actie van mij. Niet fijn voor de planning, want in het weekend willen er vrienden mee zeilen. Gelukkig heb ik hulp waardoor hij hopelijk vrijdag weer te water kan.

‘Oh sorry, ik wist niet dat er iemand aan boord was! Ik wilde alleen even kijken of het echt hout is’

'Ja, het is echt hout, mahonie'

We houden een kort praatje over de opbouw van de romp en dan wandelt de man weer verder. Hij is niet de enige die ‘aanklopt’ in de paar dagen dat we op de kant staan. Droogkeeltje wordt zelfs over zijn flank gewreven door iemand die vindt dat hij er aaibaar uit ziet!

 

Lees hier meer over ontwerp en bouw.

 

Interieur

 foto's

Droogkeeltje is 10,75 lang en 3,40 breed met buiten een lekker ruime kuip waar we het ons met kussentjes gemakkelijk kunnen maken. Als we niet varen kunnen we hier ook een mooie grote buitentafel monteren.

In de kajuit is er stahoogte (mits u niet langer dan 1,75 m bent), zijn er 2 comfortabele banken en een opklapbare tafel. Een fijne plek om gezellig samen te tafelen of bv. een spelletje te doen.

Het keukentje heeft 3 gas pitjes, een handige dubbele spoelbak met voetpomp en redelijk wat opbergruimte. Servies, bestek en potten en pannen zijn aanwezig. Ook gaat er een elektrisch oventje (220V) mee en de Omnia voor als we geen walstroom hebben.

De navigatiehoek bevindt zich aan stuurboord, tegenover de keuken. Hier vindt u onder andere kaarten, passer, peilkompas, marifoon, gps en laptop met navigatieprogramma.

Er is één droogtoilet aan boord met een gordijntje om uw privacy te beschermen. Voor douchen maken we gebruik van de faciliteiten in de haven.

Droogkeeltje heeft 3 kooien, 2 achter en 1 voorin.

De kooi voorin is dubbel, heeft bij de ingang stahoogte en is af te schermen met een gordijntje. De dubbele kooi achter aan bakboord is lager en is niet afgeschermd van de rest van de kajuit.

De enkele kooi aan stuurboord gebruik ik zelf.

Verder kunnen de banken omgebouwd worden tot een dubbel bed aan bakboord en een enkel bed aan stuurboord. In totaal dus 4 beschikbare slaapplaatsen, waarvan 3 dubbel. Dit wil zeggen dat u altijd kunt kiezen of u samen of alleen wilt slapen.

Op verschillende plekken zijn 220V stopcontacten aangebracht, als we aangesloten zijn op de walstroom kunt u deze gebruiken om uw apparaten op te laden. Verder werkt alles aan boord op een 12V systeem, er is 1 autoplug aanwezig waaraan 2 apparaten tegelijk geladen kunnen worden.