U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hallo, wat leuk dat je op mijn site komt kijken!

 

Mijn naam is Barbara Jansen, (solo)zeilster, maar als je de volgende bent die de vergelijking wil maken, zeker geen Laura Dekker. Ten eerste ben ik al een tijdje geen 14 meer. Verder ligt mijn zeilniveau helaas een stukje lager, maar ik heb dan ook geen ambities om alleen rond de wereld te zeilen. Ik hou teveel van langs de kust toeren om oceanen te gaan oversteken. Het land langzaam voorbij zien schuiven vanaf het water, sfeer proeven in de havens en een duik vanaf de boot op een mooie ankerplek zijn de dingen die voor mij het toerzeilen zo mooi maken en waar ik mijn gasten graag in mee neem.

 

Ik ben opgegroeid met bootjes, vanaf mijn derde namen mijn ouders me mee aan boord en mijn oom had een zeilschool waar ik zomers geregeld te vinden was. Ruime wind wegspuiten in een laser of 4.70 terwijl de mast zoemt en het water je om de oren vliegt, is nog steeds mijn favoriete manier van zeilen, maar helaas is het wat lastig toeren met zo’n klein bootje. Vandaar de overstap naar het kajuitjacht zeilen.

 

Oorspronkelijk was het niet mijn bedoeling om van deze hobby mijn beroep te maken, ik wilde namelijk dierenarts worden. Na steeds slechtere studieresultaten en een burn-out heb ik echter besloten het roer om te gooien. Naast de theoriecursussen voor marifoon, vaarbewijs en navigatie heb ik praktijklessen zeezeilen gevolgd en spijker ik elk jaar mijn EHBO bij, dus u bent in veilige handen.

In 2016 heb ik Droogkeeltje gekocht. Niet helemaal wat ik zocht, maar ik ben toch erg blij met deze bijzondere boot. In 2017 de boot leren kennen en in 2018 een prachtig eerste seizoen gehad! Alleen nog wat weinig gasten die kwamen meezeilen, marketing bleek niet mijn sterkste punt. Wordt aan gewerkt..

 

Behalve zeilen heb ik nog enkele ander hobby’s zoals zwemmen, wandelen, lezen, gitaarspelen en gezelschapsspelletjes. U kunt bij mij dus ook terecht voor wandeltips en verzoeknummers op de gitaar (hoewel mijn repertoire nog niet erg uitgebreid is). Leen ook gerust een boek, spel of opblaasband uit de boordcollectie.

 

Hoewel solozeilen erg leuk is, vind ik het natuurlijk gezelliger om gasten aan boord te hebben. Ook heb ik het afgelopen seizoen gemerkt dat ik de vreemde neiging heb om wat al te serieus discussies te gaan voeren met mijn stuurautomaat (Josje) zodra ik lang alleen aan boord ben... Mocht het je dus na deze introductie gezellig lijken om eens mee te zeilen, dan verwelkom ik je graag aan boord!